2019 Menghai Xian Shu cake
Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze postgefermenteerde thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.
Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.
Bij de eerste slokjes heeft deze rijpe cake een licht droog karakter met een houtachtige smaak. Deze thee heeft als eerste indruk een zekere frisheid. Na deze prikkelende en verfrissende eerste indruk komen de typische gefermenteerde kenmerken, de zoete smaak van zoethout in de mond en een soepele en plezierige struktuur. In de afdronk ontwikkelt het aanvankelijk frisse gevoel dat naar een balsamico kruidensmaak terwijl in de mond een diffuus warm gevoel waarneembaar is.
SKU | P-058 |
---|---|
Stock | Limited stock |
Tea Type | POST FERMENTED TEA |
Certification | Acquired in collaboration with like-minded European tea partner. |
Flavours | Woods, woodsy, Refreshing Aftertaste, Spicy, green spices |
Harvest | 2019 |
Brewing western | Post fermented tea:Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, throw away the first brew, around 95°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Shelf life | Store this product in a cool and dry environment; this tea still develops for at least 5 to 20 years. |