2019 Menghai Xian Shu cake

€69.75
In stock
SKU
P-058

Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze postgefermenteerde thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.

Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.

Bij de eerste slokjes heeft deze rijpe cake een licht droog karakter met een houtachtige smaak. Deze thee heeft als eerste indruk een zekere frisheid. Na deze prikkelende en verfrissende eerste indruk komen de typische gefermenteerde kenmerken, de zoete smaak van zoethout in de mond en een soepele en plezierige struktuur. In de afdronk ontwikkelt het aanvankelijk frisse gevoel dat naar een balsamico kruidensmaak terwijl in de mond een diffuus warm gevoel waarneembaar is.

More Information
SKUP-058
StockLimited stock
Tea TypePOST FERMENTED TEA
CertificationAcquired in collaboration with like-minded European tea partner.
FlavoursWoods, woodsy, Refreshing Aftertaste, Spicy, green spices
Harvest2019
Brewing westernPost fermented tea:Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, throw away the first brew, around 95°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Shelf lifeStore this product in a cool and dry environment; this tea still develops for at least 5 to 20 years.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.