Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs
Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs, oogst 2014, afkomstig uit Chang Ta village, Long Juan county, inner Anxi. Deze traditionele Tie Guan Yin is onder kenners zeer gewaardeerd en is gemaakt van de originele 'red heart' cultivar. De thee is met de hand geplukt en is langer geoxideerd en geroosterd dan de moderne lichtere stijl Tie Guan Yins. De vorm lijkt op de poot van een kikker, en is meer half open.
Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs, oogst voorjaar 2014, afkomstig uit Chang Ta village, Long Juan county, inner Anxi. Deze traditionele Tie Guan Yin is onder kenners zeer gewaardeerd en is gemaakt van de originele 'red heart' cultivar. De thee is met de hand geplukt en is langer geoxideerd en geroosterd dan de moderne lichtere stijl Tie Guan Yins. De vorm lijkt op de poot van een kikker, en is meer half open
Deze theetuin hebben we in het najaar van 2014 bezocht, zie hier een kort verslag hiervan.
SKU | O-134-HE |
---|---|
Stock | Limited stock |
Tea Type | OOLONG TEA |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Floral, exotic flowers, Green, strak |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2014 |
Brewing western | Oolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |