Gabaron Oolong thee BIO
€3.55
In stock
SKU
BIO-230
Gabaron thee BIO uit de regio Chiang Rai, Thailand, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. GABA staat voor Gamma-Amino-Butyric-Acid, in stikstofrijke atmosfeer, dus zuurstofarm, langzaam gereduceerde thee. Deze thee is mooi gebalanceerd en heeft een kruidige licht geroosterde frisse smaak zonder adstringentie.
Gabaron thee BIO uit de regio Chiang Rai, Thailand, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. GABA staat voor Gamma-Amino-Butyric-Acid, in stikstofrijke atmosfeer, dus zuurstofarm, langzaam gereduceerde thee. Deze thee is mooi gebalanceerd en heeft een kruidige licht geroosterde frisse smaak zonder adstringentie.
GABA is een aminozuur dat wordt geproduceerd door het menselijk lichaam. GABA staat voor gamma- aminoboterzuur. Het werd meer dan 20 jaar geleden ontdekt door Japanse onderzoekers op zoek naar een natuurlijke methode om voedsel te bewaren. Ze ontdekten dat thee die geoxideerd wordt in een stikstofrijke atmosfeer een hogere concentratie van GABA heeft. Bij de productie GABA thee worden verse theebladeren bloot gesteld aan stikstof in plaats van zuurstof. De verse thee wordt in roestvrijstalen vaten gedaan, de zuurstof wordt verwijderd en vervangen door stikstof. De theebladeren worden blootgesteld aan deze stikstofrijke atmosfeer gedurende ongeveer 8 uur. De temperatuur moet boven 40 graden Celsius zijn voor de duur van de verwerking. Deze procedure levert de hoogste concentraties van natuurlijke GABA. Het is een verfrissende drank die wordt geconsumeerd door mensen van alle leeftijden in Japan.
SKU | BIO-230 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | OOLONG TEA |
Certification | From controlled organic agricultivation in Thailand (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01 |
Flavours | Woods, woodsy, Roasted, mineral, Spicy, green spices |
Origin | --> THAILAND |
Harvest | 2023 |
Brewing western | Oolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |