Gu Shu 'Old Bush Ripe' Puer 2020
€4.95
In stock
SKU
P-055
Gu Shu Ripe Puerh (old bush) afkomstig uit Yunnan, China. Een stevige zoetige puerh, postgefermenteerde thee, met een frisse toets. Deze puerh is gemaakt van de blaadjes van theestruiken die meer dan 200 jaar oud zijn, gelegen in het ongerepte gedeelte van Yunnan. Puerh thee.
Gu Shu 'Old Bush Ripe' Puer, Gu Shu Puerh afkomstig uit Yunnan, China. Een stevige zoetige, postgefermenteerde thee, met een frisse toets. Deze puerh is gemaakt van de blaadjes van bomen van meer dan 200 jaar oud, gelegen in de ongerepte bergen van Yunnan.
SKU | P-055 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | POST FERMENTED TEA |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Woods, earthy |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2020 |
Brewing western | Post fermented tea:Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, throw away the first brew, around 95°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product in a cool and dry environment; this tea still develops for at least 5 to 20 years. |