Japan Uji Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO
Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan. Deze 100% pure Matcha zonder toevoegingen is gemaakt van groene thee die is gevijzeld tot poeder, heeft een heerlijk aroma (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels en natuurlijk puur als drankje.
Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO per 100 gram, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan.
Biologische Matcha cooking grade
Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Japan. Matcha wordt gemaakt van groene thee dat is gevijzeld tot poeder. Matcha heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels, en natuurlijk puur als drankje. Deze matcha is minder geschikt voor Koicha (dikke en sterke theestijl) maar wel geschikt voor Usucha (dunne en milde theestijl).
Bereiding Matcha Usucha thee:
1. Spoel de beker met warm water, zeef de matcha eventueel door een fijne zeef en laat op kamertemperatuur komen. Het is ook mogelijk de match aan te lengen met een beetje koud water, dit om de klontjes eerst op te lossen met behulp van de matcha klopper.
2. Doe naar smaak een halve theelepel Matcha in het kopje (van ongeveer 75 ml), om Usucha te bereiden. Dit is ongeveer 1 schepje met de chasaku.
3. Doe het hete water in het kopje voor uw "Usucha" dunne thee, gebruik water van 80 °C.
4. Klop de thee stevig, en beweeg de kwast langzaam van links naar rechts, en weer terug, probeer zo min mogelijk de bodem te raken tot de Usucha (Matcha) begint te schuimen. Hoe meer matcha hoe makkelijker schuim.
5. Drink de Usucha Matcha onmiddellijk.
Recept Matcha Latte of Milk green
Ingrediënten:
1/2 theelepel Matcha
50ml heet water
100ml tot 200ml (soja-/havermout-)melk
suiker, honing of Stevia
Voeg het hete water aan de Matcha en klop het met een matcha klopper (Chasen of Whisk), garde of schuimer en voeg daarna de geschuimde (soja-)melk toe.
SKU | BIO-190 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | GREEN TEA |
Certification | From controlled organic agriculture in Japan (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01 |
Flavours | Green, strak |
Origin | --> JAPAN |
Harvest | 2023 |
Brewing western | Japanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste. |