Hong Shui, Red Water oolong 紅水烏龍茶

€4.00
In stock
SKU
O-068

Hong Shui Oolong, 紅水烏龍茶, najaar 2023, afkomstig uit Lugu, Nantou, Taiwan, kwaliteit AAA+,groeihoogte 1200 meter. Hong Shui, Red Water oolong is een bijna volledig geoxideerde (90-95%) Oolong thee, deze thee is niet geroosterd maar op traditionele wijze geoxideerd.  Een aanrader voor de liefhebbers van gerijpte thee. Eenmaal gezet is de 'soup' oranje-rood kleurig. De thee heeft geen adstringentie en heeft een druivig karakter.

Hong Shui Oolong, najaar 2023, afkomstig uit Lugu, Nantou, Taiwan, kwaliteit AAA+,groeihoogte 1200 meter. Hong Shui, Red Water oolong is een bijna volledig geoxideerde (90-95%) Oolong thee, deze thee is niet geroosterd maar op traditionele wijze geoxideerd. Het is een oorspronkelijke thee die nog steeds in Taiwan gedronken wordt en die wordt geproduceerd met behulp van bijna verloren gegane traditionele technische vaardigheiden. Tegenwoordig drinkt de nieuwe generatie Taiwanezen licht geoxideerde, bloemige oolong of groene thee, ook wel bouqet stijl genoemd.

Hong Shui Oolong is een bijzondere thee. De thee kan zeer vaak opgeschonken worden. Een aanrader voor de liefhebbers van gerijpte thee. Eenmaal gezet is de 'soup' oranje-rood kleurig. De thee heeft geen adstringentie en heeft een druivig karakter.
More Information
SKUO-068
StockPermanent collection
Tea TypeOOLONG TEA
FlavoursWoods, woodsy, Fruity, grapes
Origin--> TAIWAN
Harvest2023
Brewing westernOolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.