Venkelzaad BIO
venkelzaad BIO (Foeniculum vulgare), afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Turkije (niet E.U.).
Venkelzaad BIO, afkomstige van biologisch gecontroleerde landbouw uit Turkije (niet E.U.).
Venkel (Foeniculum vulgare) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Het is een naar anijs smakende plant die als kruid gezien wordt (de takken en draadachtige bladeren), maar ook als groente en dan vooral de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de knolvenkel groeit. De venkelplant kan tot boven manshoogte groeien. Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit Azie en werd via middeleeuwse handelsroutes naar Europa vervoerd. Vooral in Zuid-Europa wordt de plant veel verbouwd en is een belangrijk ingredient van onder meer salades.
SKU | BIO-127 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | HERBAL TEA |
Certification | From controlled organic agricultivation in Turkey (Non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Harvest | 2023 |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |