Griekse bergthee gesneden BIO
Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd
Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd. Dioskourides noemt dit kleine struikje dat op bijna alle Griekse bergen groeit, "sideritis", omdat men in de oudheid geloofde dat dit kruid wonden kon genezen die veroorzaakt waren door ijzeren objecten. Op Kreta is de plant inheems en wordt hij buiten bergthee ook "Malotira" genoemd. Dit stamt af van de Italiaanse woorden "male" en "tirare" die respectievelijk "ziekte" en "trekken"' betekenen en in principe het wegtrekken van de ziekte impliceert. Waar komt het vandaan ? In bijna heel Zuid-Europa, o.a. Griekenland, Spanje, Portugal, Sicilië, Malta en Cyprus groeien in bergachtige gebieden verschillende soorten van deze plant. Bergthee kan men relatief gemakkelijk cultiveren. In Griekenland en vooral op Cyprus, waar de plant nog steeds de oude naam "sideritis" draagt, wordt de bergthee op grote landerijen systematisch verbouwd. Tekst: Myrsini Lambraki
SKU | BIO-140 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | HERBAL TEA |
Certification | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Griekenland (E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Harvest | 2023 |
Brewing western | Herbal infusion: Use 2 grams of herbs per cup (200ml) and brew cool, around 90°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |