Wuyi Zi Juan White, purple tea
Wuyi Zi Juan White, purple tea. De thee heeft prachtige kleine blaadjes, en witte toppen en is met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de intense zon. Heet gezet (kokend water) heeft de thee het karakter van kaneel en melk chocolade en een heerlijke comfortabele theesmaak.
Wuyi Zi Juan White, purple tea. De thee heeft prachtige kleine blaadjes en is met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de intense zon. De stof die het paarse uiterlijk aan de bladeren heeft is Anthocyaan, dezelfde antioxidant die de paarse kleur aan bosbessen, frambozen en andere rood/paarse vruchten geeft. De thee heeft een kruidige licht bessige zure smaak en het minerale karakter van het terroir in Wuyi. Heet gezet (kokend water)heeft de thee het karakter van kaneel en melk chocolade en een heerlijke comfortabele theesmaak.
SKU | W-063-HE |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | WHITE TEA |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Refreshing Aftertaste, Roasted, mineral, Spicy, green spices |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2021 |
Brewing western | White tea: Use 2 grams of tea and brew cool, around 70°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Grandma's tea | For an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |