Ya Shi Xiang Dan Cong, aka Duck Sh*t Oolong
€5.50
In stock
SKU
O-148-HE
Ya Shi Xiang Dan Cong, ala Duck sh*t oolong, afkomstig uit Chao Zhou, Guangdong, China, vlak bij het dorp Phoenix gelegen bij de beroemde Phoenix Hills. Volgend overleveringen zouden boeren een nieuwe theetuin aanleggen in Wudong Shan, ze noemden de tuin Ya Shi of "Eendenstront" om te voorkomen dat anderen hun overheelrlijke aromatische theestruiken zouden stelen om te vermeerderen.
Zoals met de meeste verhalen in China, is het onmogelijk om te weten of dit waar is of niet, feit is dat nu heeft iedereen in dit gebied Duck Sh*t oolong teelt, deze staat in hoog aanzien en dat is niet voor niets ,het is een prachtige thee.
SKU | O-148-HE |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Floral, white flowers, Fruity, grapes |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2024 |
Brewing western | Oolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |