Ya Shi Xiang Dan Cong, aka Duck shit oolong

€5.50
In stock
SKU
O-155

Ya Shi Xiang Dan Cong, ala Duck shit oolong, afkomstig uit Chao Zhou, Guangdong, China, vlak bij het dorp Phoenix gelegen bij de beroemde Phoenix Hills. Volgend overleveringen zouden boeren een  nieuwe theetuin aanleggen in Wudong Shan, ze noemden de tuin Ya Shi of "Eendenstront" om te voorkomen dat anderen hun overheelrlijke aromatische theestruiken zouden stelen om te vermeerderen.

Zoals met de meeste verhalen in China, is het onmogelijk om te weten of dit waar is of niet, feit is dat nu heeft iedereen in dit gebied Duck Sh*t oolong teelt, deze staat in hoog aanzien en dat is niet voor niets ,het is een prachtige thee.

More Information
SKUO-155
StockPermanent collection
CertificationCertificate of Analysis
FlavoursFloral, white flowers, Fruity, grapes
Origin--> CHINA
Harvest2024
Brewing westernOolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.