Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs
Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs, oogst 2014, afkomstig uit Chang Ta village, Long Juan county, inner Anxi. Deze traditionele Tie Guan Yin is onder kenners zeer gewaardeerd en is gemaakt van de originele 'red heart' cultivar. De thee is met de hand geplukt en is langer geoxideerd en geroosterd dan de moderne lichtere stijl Tie Guan Yins. De vorm lijkt op de poot van een kikker, en is meer half open.
Aged Anxi Tie Guan Yin, Frog legs, oogst voorjaar 2014, afkomstig uit Chang Ta village, Long Juan county, inner Anxi. Deze traditionele Tie Guan Yin is onder kenners zeer gewaardeerd en is gemaakt van de originele 'red heart' cultivar. De thee is met de hand geplukt en is langer geoxideerd en geroosterd dan de moderne lichtere stijl Tie Guan Yins. De vorm lijkt op de poot van een kikker, en is meer half open
Deze theetuin hebben we in het najaar van 2014 bezocht, zie hier een kort verslag hiervan.
SKU | O-134-HE |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | OOLONG THEE |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, exotische bloemen, Groen, strak |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2014 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |