Gyokuro Uji Pinnacle
Gyokuro Uji Pinnacle, afkomstig uit Uji Kyoto. Deze gyokuro wordt 20 tot 30 dagen in de schaduw gekweekt om het elegante aroma, zoete smaak en lichtgroene kleur te verkrijgen. Deze thee is met de hand geplukt hierdoor is de smaak nog zachter dan dat hij machinaal zou worden geplukt. Elk blad wordt zorgvuldig geselecteerd.
Gyokuro Uji Pinnacle, afkomstig uit Uji Kyoto. Deze gyokuro wordt 20 tot 30 dagen in de schaduw gekweekt om het elegante aroma, diepe zoete smaak en lichtgroene kleur te verkrijgen. Deze thee is met de hand geplukt hierdoor is de smaak nog zachter dan dat hij machinaal zou worden geplukt. Elk blad wordt zorgvuldig geselecteerd.
Hoewel Japanse thee over het algemeen twee tot vier keer per jaar kan worden geoogst, worden theebladeren voor Gyokuro slechts één keer geoogst. Het is een zware belasting voor de theebomen het schaduwen, daarom wordt Gyokuro maar een keer per jaar geoogst.
Slechts een paar rassen: Gokoh, Samidori en Komakage zijn geschikt voor Gyokuro. Het is erg moeilijk voor andere rassen om de diepe zoete smaak van Gyokuro te produceren. Deze zeldzame rassen: Gokoh, Samidori en Komakage worden voornamelijk in de Uji-regio gekweekt.
SKU | G-120-HE |
---|---|
thee soort | GROENE THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Groen, strak, Zoet, romig, karamel, Zilt, zee |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2023 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |