Bai Mu Dan White Peony AA+ Cake
€ 68,95
Op voorraad
SKU
W-058
Bai Mu Dan AA+ White Peony cake, 365 gram witte thee, geoogst voorjaar 2020 en geperst in de zomer 2020, uit Fuding, Fujian China. Mooi theetablet, speciaal voor ons gemaakte "Piece of Cake".
Bai Mu Dan witte thee (White Peony) cake 365 gram, geoogst en geperst in 2020, uit Fuding, Fujian China. White thee heeft een heldere en zachte smaak, licht grassig en bloemig en een zuivere en elegante geur. In de loop van de tijd zorgen de enzymatische reacties voor een unieke smaak. Na drie jaar rijpen noemt men geperste witte thee wel een medicijn, na 7 jaar een schat!
Voorzichtig het theetablet van de zijkant openen (met bv een briefopener of priem) en de geperste blaadjes voorzichtig losmaken. Van de losgemaakte blaadjes kan dan de thee gezet worden.
SKU | W-058 |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | WITTE THEE |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, exotische bloemen, Groen, vers en grassig, Kruidig, groene kruiden, Notig, Zoet, romig, karamel |
Herkomst | --> CHINA |
Zetadvies westers | Witte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar. |