Genmaicha Matcha-iri BIO

€ 6,95
Op voorraad
SKU
BIO-015

Genmaicha Matcha Iri BIO, groene thee (Sencha) met geroosterde en gepofte bruine rijst en matcha, uit Kirishima, Kyusu, Japan.

Genmaicha Matcha Iri, afkomstig uit Kirishima, Kyusu, Japan. Deze thee isis een zachte mix van geroosterde en gepofte bruine rijst, sencha en matcha. De Matcha bedekt de Sencha bladeren en rijst, en zorgt voor een frisse en zachte smaak. Door de rijst, heeft deze thee heeft de rijke en hartige smaak van geroosterde granen of koffie, maar de frisheid van Matcha en Sencha. Uitgebalanceerd, vol van smaak en glad. Door de matcha wordt de thee licht groen en troebel  van kleur. In Japan wordt dit drankje vaak bij de maaltijd genoten.

Op traditionele Japanse wijze kan je 6 tot 8 gram thee gebruiken per 200ml water van 80 graden, 1 minuut trektijd, 3 keer opnieuw op te gieten.

Meer informatie
SKUBIO-015
AssorimentVaste collectie
thee soortGROENE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGeroosterd, bruin, Groen, strak, Notig
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.