Gu Shu 'Old Bush Ripe' Puer 2020
€ 4,95
Op voorraad
SKU
P-055
Gu Shu Ripe Puerh (old bush) afkomstig uit Yunnan, China. Een stevige zoetige puerh, postgefermenteerde thee, met een frisse toets. Deze puerh is gemaakt van de blaadjes van theestruiken die meer dan 200 jaar oud zijn, gelegen in het ongerepte gedeelte van Yunnan. Puerh thee.
Gu Shu 'Old Bush Ripe' Puer, Gu Shu Puerh afkomstig uit Yunnan, China. Een stevige zoetige, postgefermenteerde thee, met een frisse toets. Deze puerh is gemaakt van de blaadjes van bomen van meer dan 200 jaar oud, gelegen in de ongerepte bergen van Yunnan.
SKU | P-055 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | POST GEFERMENTEERDE THEE |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Bos, aards |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2020 |
Zetadvies westers | Postgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar. |