Keemun Mao Feng

€ 2,25
Op voorraad
SKU
R-038

Keemun Mao Feng, een thee met een fijne en evenwichtige smaak met tonen van geroosterde suikerriet, chocolade en rode wijn. De strak gedraaide bladeren hebben een rijke, zwarte kleur en de thee heeft een slepende zoete nasmaak. Mao Feng Qi Men geeft vooral een robuuste en moutige kop met een glad, diep floraal/houtig karakter en een lange, boeiende afdronk. Kan zowel zwart of met melk gedronken worden. Keemun is een cultivar of een variant van de theeplant. Dit is de enige theevariant waarin de essentiële olie genaamd myrcenal in zit en die voor de zoete smaak van de thee zorgt.

Meer informatie
SKUR-038
AssorimentVaste collectie
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingChocolade, Fruitig, druiven
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2024
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.