Kukicha Kirishima BIO, steeltjesthee
€ 7,50
Op voorraad
SKU
BIO-173
Kukicha Kirishima BIO, van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit de regio Kagoshima/ Kyushu Japan. De thee wordt op kleine schaal verbouwd door kleine familiebedrijven. Deze thee is gemaakt van sencha gecombineerd met de de takjes en twijgjes die uit de thee worden gefilterd, Kuki betekend steel, Cha betekend thee. Van nature is deze thee cafeïne arm zonder industriële bewerking. De steeltjes zijn rijk aan L-theanine, dit houdt in dat de thee minder bitters heeft, en meer zoet. De thee begint met hartige groene smaken gevolgd door wat fruitigs, de afdronk is zoet en bloemig.
Kukicha Kirishima BIO, van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit de regio Kagoshima/ Kyushu Japan. De thee wordt op kleine schaal verbouwd door kleine familiebedrijven. Deze thee is gemaakt van sencha gecombineerd met de de takjes en twijgjes die uit de thee worden gefilterd, Kuki betekend steel, Cha betekend thee. Van nature is deze thee cafeïne arm zonder industriële bewerking. De steeltjes zijn rijk aan L-theanine, dit houdt in dat de thee minder bitters heeft, en meer zoet. De thee begint met hartige groene smaken gevolgd door wat fruitigs, de afdronk is zoet en bloemig.
SKU | BIO-173 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | GROENE THEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Smaak (in ontwikkeling | Dorstlessend, Fruitig, Reine Claude, Groen, strak |
Herkomst | --> JAPAN |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |