Houjicha Uji BIO
€ 6,75
Op voorraad
SKU
BIO-208
Houjicha Uji BIO afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Ujitawara, Uji, Japan. Houjicha wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteeld zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd. Houjicha is gemaakt van sencha die op hoge temperatuur wordt geroosterd, hierdoor krijgt de thee een toegankelijke smaak, en tevens verdwijnt de meeste cafeïne. Heerlijk om een Cold Brew mee te maken of een ijsthee.
Houjicha Uji BIO afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Ujitawara, Uji, Japan. Houjicha wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteeld zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd. Houjicha is gemaakt van sencha die op hoge temperatuur wordt geroosterd, hierdoor krijgt de thee een toegankelijke smaak, en tevens verdwijnt de meeste cafeïne. Heerlijk om een Cold Brew mee te maken of een ijsthee.
SKU | BIO-208 |
---|---|
thee soort | GROENE THEE , ZWARTE, RODE THEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Smaak (in ontwikkeling | Geroosterd, bruin |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2022 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |