Japan Matcha Kotobuki Ceremonial Grade BIO
Japan Matcha Ceremonial Grade Kotobuki BIO (30 gram) afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Japan. Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen, groene thee gevijzeld tot poeder, heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke volle smaak.
Japan Matcha Kotobuki Ceremonial Grade BIO (30 gram) afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Japan. Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen, groene thee gevijzeld tot poeder, heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke volle smaak.
Deze top kwaliteit Matcha (30 gram), of groene thee in poedervorm, heeft een heerlijk aroma, zijdeachtig schuim (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboe klopper) en een rijke, zachte smaak. Deze Matcha is niet bitter, maar soepel en zacht. Hoe beter de kwaliteit van de matcha, hoe levendiger de kleur groen wordt; de smaak wordt edeler, gladder en zachter.
Onze Matcha Premium wordt beschaduwt 20 tot 30 dagen voor de oogst op de "Tana"-wijze. Het gedistingeerde aroma wordt veroorzaakt door de theeboompjes met rieten matten uit het zonlicht houden; de "Tana" techniek. De gedroogde Tencha bladeren worden vervolgens zeer fijn vermalen/gevijzeld met een traditionele stenen vijzel en stamper, een zogenaamde Hikiusu. Met de diepe smaak en gedistingeerd aroma, is deze Matcha Ceremonial Grade perfect voor Koicha (dikke en sterke theestijl) en Usucha (dunne en milde theestijl).
SKU | BIO-191 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | GROENE THEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Smaak (in ontwikkeling | Groen, strak |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2023 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |