Lishan Oolong
Lishan Oolong, voorjaar 2024, afkomstig uit Taichung, Taiwan, grade AAAA, hoogte 2000 - 2200 meter handgeplukt. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd. Deze thee is zeer floraal, fruitig, verfrissend, met een romige en dikke textuur. De ultieme ervaring van een licht geoxideerde oolong thee uit Taiwan.
Lishan Oolong, oogst voorjaar 2024, afkomstig uit Taichung, Taiwan, grade AAAA, hoogte 2000 - 2200 meter handgeplukt. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd. Deze thee is zeer floraal, fruitig, verfrissend, met een romige en dikke textuur. De variëteit is 'Green Heart'.De ultieme ervaring van een licht geoxideerde oolong thee uit Taiwan.
Li Shan is een typische 'high mountain' oolong, hoog gelegen geteeld (rond de 2200 meter). Op de berg Li Shan wordt sinds 1970 thee geteeld, en is uiteindelijk een van de hoogst gelegen theegebieden in de wereld. Door de koude omstandigheden in de omgeving van Li Shan, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn enorm, verharden de theeplanten. Deze omstandigheden verhogen het niveau van aroma's, smaak en complexiteit van de thee. Tijdens het voorjaar en de zomer zijn deze bergen regelmatig gehuld in mist en nevel, afgewisseld met periodes van felle zon en helder blauwe luchten. Door dit unieke klimaat in het hooggebergte is dit een uitstekende regio voor het telen complexe aromatische Oolongs.
Onze hoge kwaliteit Taiwanese thee kopen we bij een dame uit Nantou, Taiwan, een dame die al 20 jaar thee inkoopt, met een neus voor kwaliteit.
SKU | O-111-HE |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | OOLONG THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Zoete mais |
Herkomst | --> TAIWAN |
Oogstjaar | 2024 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |