Sencha Fukamushi Kyoto Style
Sencha Fukamushi diep gestoomde en schaduwgeteeld, uit Uji, Kyoto, Japan. Een zeer expressieve verfrissende Sencha, zacht en zoet van smaak met een mooie heldere smaragdgroene kleur.
Sencha Fukamushi Kyoto Style, schaduw geteeld. De gebruikte variëteiten zijn Yabukita, Okumidori en andere. Deze sencha heeft een gladde en zachte smaak en verfrissende geur. Het theevocht is lichtgroen, in tegenstelling tot de meeste sencha's die een geel theevocht opleveren. De theebladeren van deze sencha zijn schaduw geteeld voor een periode van ongeveer 5 tot 7 dagen net voor de oogst, om de smaak en zoetheid te verdiepen, voor een mooie balans tussen de zoetheid van schaduw geteelde thee en frisheid van sencha. De thee is langer gestoomd dan gebruikelijk is bij sencha, ook wel Sencha Fukamushi genoemd, of diep gestoomde sencha, het gevolg is dat de thee zijn smaak zeer makkelijk afgeeft. Deze thee is zeer geschikt voor ijsthee, vanwege zijn korte trektijd, zowel 'cold brew' als 'hot brew'
SKU | G-092 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | GROENE THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Boterige mais, Geroosterd, koekjes, Geroosterd, mineraal, Groen, strak, Umami, hartig |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2024 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Gaat lekker met | Lichte gerechten |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |