Kilimanjaro Green Tea
Groene thee verwerkt op de Sakare fabriek uit Bungu, Tanga, Tanzania van de cooperatie Kazi Yetu. Droog blad heeft een kruidige neus en de infusie is als een krachtige comfortable bouillon, zacht in nasmaak.
In 2023 werd de Sakare Specialty Tea-fabriek opgericht, de eerste coöperatieve theeverwerkingsfabriek in Tanzania. Voordat de fabriek werd opgericht, verdienden boeren $ 0,15/kg door rauwe groene bladeren te verkopen en konden ze de thee niet verwerken. Nu verdienen ze $ 0,20/kg voor groene bladeren en verdienen ze minstens 500% meer aan inkomsten door verwerkte orthodoxe thee te verkopen aan Kazi Yetu. De thee wordt verpakt in een door vrouwen gerunde fabriek in Dar es Salaam. Ze richten zich op lokale toegevoegde waarde, zodat meer van de winst van uw kopje thee in het land van herkomst blijft.
SKU | G-131 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
Oogstjaar | 2024 |
Zetadvies westers | Groene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |