Roze peperbessen BIO Schinus terebinthifolius
Roze peperbessen BIO, rijpe roze peper bessen, Schinus terebinthifolius, van gecontroleerde biologische teelt uit Brazilië.
De bessen smaken fris pikant.
Roze peperbessen BIO van gecontroleerde biologische teelt uit Brazilië. Skal 025811, NL-BIO-01
De Roze peperbes (Schinus terebinthifolius) is geen echte peper. De roze tot koraal-rode, 4-5 mm grote bessen groeien aan een in Midden- en Zuid-Amerika voorkomende struik of kleine boom, die tot de Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae) behoort. In Florida is de roze peper verwilderd, nadat deze in 1840 als sierheester werd geïmporteerd. Vooral de Everglades dreigen overwoekerd te worden. De heester is vorstgevoelig en heeft een minimumtemperatuur van tenminste 5°C nodig om te kunnen groeien.
De bessen worden soms geplukt terwijl ze nog groen zijn, maar ook als ze roze/rood gekleurd zijn. Ze smaken verfijnd aromatisch, fris, pikant en zijn zeer decoratief.
De struik wordt tot 9 m hoog en heeft een ronde kroon met groen-bronskleurige, 10-22 cm lange, oneven geveerde bladeren met 5-15 blaadjes. De 3-6 cm lange blaadjes zijn lancetvormig tot elliptisch met een fijngetande bladrand en gele nerven. De bladsteel is gewoonlijk iets gevleugeld. De bladeren verspreiden bij het stukwrijven of breken een peperachtige geur. Roze peper is tweehuizig. Er zijn struiken met alleen vrouwelijke bloemen en struiken met alleen mannelijke bloemen. Alleen de struiken met de vrouwelijke bloemen dragen vruchten. De geel-witte bloemen zijn gerangschikt in een pluim. De vrucht is een aanvankelijk groene bes, die bij het rijper worden roze/rood kleurt.
bron wikipedia.nl, bewerkt door Hotsoup.nl
SKU | BIO-072 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | KRUIDENTHEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Brazilie (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Zetadvies westers | Melange: Zetadvies: Gebruik Hot water van 90ºC, ongeveer 2 gram per kop, 2 tot 5 minuten trekken naar smaak. De thee kan meerdere keren worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |