Shan Lin Xi High Mountain Oolong
Shan Lin Xi High Mountain Oolong, afkomstig uit Shan Lin Xi, Nantou, Taiwan, met de hand geplukt en verwerkt in het voorjaar van 2023. Deze thee is licht geoxideerd en de variëteit is Cui Yu (TTES 13). De teelthoogte is ongeveer 1900 meter en de theeplantages zijn sinds de jaren '70 in Shan Ling Xi gevestigd. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd.
Shan Lin Xi High Mountain Oolong, afkomstig uit Shan Lin Xi, Nantou, Taiwan, met de hand geplukt en verwerkt in het voorjaar van 2023. Deze thee is licht geoxideerd en de variëteit is Cui Yu (TTES 13). De teelthoogte is ongeveer 1900 meter en de theeplantages zijn sinds de jaren '70 in Shan Ling Xi gevestigd. De strak gerolde thee heeft een ietwat langwerpige vorm, zoals de vorm van het hoofd van een Libelle. Shan Ling Xi Wulong heeft een voortreffelijk zachte smaak met een vleugje bloemen. De boterzachte thee heeft een lichte adstringentie en heeft een verfrissend, reinigend effect op het gehemelte; deze thee is ideaal na een zware maaltijd. Door de weersomstandigheden op deze hoogte, waar de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn enorm zijn, verharden de theeplanten. Deze omstandigheden verhogen het niveau van aroma's, smaak en complexiteit van de thee. Tijdens het voorjaar en zomer zijn deze bergen regelmatig gehuld in mist en nevel, afgewisseld met periodes van felle zon en helder blauwe luchten. Door dit unieke klimaat in het hooggebergte is dit een uitstekende regio voor het telen complexe en aromatische Formosa Oolongs. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd.
SKU | O-058-HE |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | OOLONG THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, exotische bloemen, Bos, harsig, Frisse nasmaak, Geroosterd, mineraal, Groen, strak, Zoet, romig, karamel |
Herkomst | --> TAIWAN |
Oogstjaar | 2024 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |