Shincha Aracha 2024
Shincha Aracha uit Uji Kyoto Japan. De eerste oogst 2024, puur en minimaal bewerkt, deze niet op kwaliteit gesorteerde thee wordt tijdens de oogst gedronken. Deze aracha is de pure ongesorteerde thee die diepgekoeld opgeslagen wordt om in de loop van het jaar als ichibancha (eerste oogst) thee te worden verwerkt tot verschillende kwaliteiten thee.
Shincha Aracha , de eerste thee oogst van het jaar. De meeste Japanse vers geoogste thee wordt als volgt bewerkt: stomen, drogen, vormen, het sorteren van de bladeren en stengels, en 5 drogen. De Aracha is gestoomd en gedroogd en gevormt, maar nog niet gesorteerd, en betekent letterlijk "minst bewerkt", en dit is dus ook de thee die door de boeren tijdens de oogst genoten wordt. "Aracha" bevat dus ook de steeltjes, ook wel bekend als "Karigane" en heeft een natuurlijke onbewerkte smaak, de steeltjes maken de thee ook zoeter.
Deze Shincha Aracha is de pure ongesorteerde thee die diepgekoeld opgeslagen wordt om in de loop van het jaar als ichibancha (eerste oogst) thee te worden verwerkt tot de verschillende kwaliteiten thee.
SKU | G-074 |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | GROENE THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Groen, strak, Umami, hartig, Zilt, zee |
Herkomst | --> JAPAN |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |