Taiwan Organic White Jade (White Ruby)

€ 3,08
Op voorraad
SKU
BIO-293-HE

Biologisch gecertificeerde White Jade (White Ruby) uit Pinlin Taiwan. De thee bestaat uit donkere wat grotere bladeren met lange steeltjes (geeft extra zoetheid) en is op natuurlijke wijze geoxideerd. De smaak is heerlijk mild, druivig (rode druiven), houtig, soepel met een licht muntachtige frisheid. Het natte blad heeft een neus van eucalyptus/kamfer. Deze witte thee heeft de prachtige karaktertrekjes van een TTES18.

Even opladen! We zijn weg van 10 september t/m de 18e, vanaf de 19e versturen we weer orders, je kan wel je order plaatsen uiteraard. Warme groet Rogier en Nanette.
Meer informatie
SKUBIO-293-HE
AssorimentVaste collectie
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Taiwan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBos, houtig, Fruitig, druiven
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2024
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.