Tangerine Pu Erh Tea
Niet op voorraad
SKU
P-040
Tangerine Pu erh, een met postgefermeteerde thee uit Yunnan gevulde mandarijn uit Fuding in Fujian, China, 1 stuks, weegt ongeveer 30 tot 40 gram.
Het omhulsel is niet zomaar een mandarijn; van oudsher werden deze Chen Pi alleen geteeld in de buurt van Xinhui, in de Chinese provincie Guangdong. Zorgvuldig wordt het fruit geselecteerd geselecteerd en wordt gevuld met de rijpe oude puerh. De mandarijn wordt in de oven gedroogd en dan wordt de thee ongeveer zes maanden verder gerijpt in de mandarijn.
De thee voelt dik en stromend in de mond, een aardse smaak met een frisse pepermunt afdronk of nasmaak, het aangename van een mooie puerh. De schil van de mandarijn geeft een subtiele twist aan de thee.
SKU | P-040 |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | POST GEFERMENTEERDE THEE |
Certificering | Verkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner. |
Smaak (in ontwikkeling | Bos, aards, Frisse nasmaak, Fruitig, citrus |
Herkomst | --> CHINA |
Zetadvies westers | Postgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar. |