Matcha
Matcha groene thee poeder is fijne, groene thee in poedervorm die oorspronkelijk uit Japan komt. De laatste vier weken voor de oogst worden met matten of zeilen de theeplanten in de schaduw geplaatst (deze thee heet Tencha). De plant reageert hierop met een verhoogde productie van het bladgroen, zodat de uiteindelijke thee een krachtiger smaak krijgt. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en (in een traditionele stenen vijzel) verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft. Het poeder dient met water van een temperatuur 60 tot 80°C te worden opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof, niet langer dan ongeveer 30 seconden kloppen. De kwaliteit kan je bepalen door de kleur, hoe groener van kleur hoe beter, hoe fijner gemalen hoe beter, tevens geeft goede kwaliteit matcha een voller mondgevoel. Het is een exclusief drankje, enigszins bitter van smaak, afhankelijk van de kwaliteit en bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Ook bevat het cafeïne.
(bron wikipedia) bewerking Hotsoup.nl