Milky Oolong Jing Shuan Thee BIO
Milky oolong Jing Shuan (nr.12) BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. De thee is licht geoxideerd en heeft een heerlijke romige bloemige licht kruidige smaak. De thee heeft zeer weinig bitters, wat resulteert in een fluweel stroperig mondgevoel. Al honderden jaren groeit er thee in de noordelijke heuvels van Thailand, in gelijkwaardige omstandigheden als Vietnam, Laos, Myanmar en Assam, de gouden driehoek. De grootschalige productie van thee in het noorden van Thailand begon eind jaren tachtig op aanwijzing van koning Bhumibol Adulyadej om om een alternatief te bieden voor de opiumteelt. De interesse voor het verbouwen van thee werd al in de vijftiger jaren gewekt doordat aanhangers van de generaal Chiang Kai Shek naar Thailand vluchten na een mislukte opstand tegen generaal Zedong. Zaailingen werden geïmporteerd vanuit China en Taiwan, de cultivars waren voornamelijk de Jin Xuan en de Ruan Zhi (TTES 17). Halverwege de negentiger jaren werden ook machines, kennis en training vanuit Taiwan geïmporteerd/georganiseerd.
SKU | BIO-232 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | OOLONG THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, exotische bloemen |
Herkomst | --> THAILAND |
Oogstjaar | 2023 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |