Pomerans (bittere sinaasappel) BIO, gedroogde stukjes
Pomerans (bittere sinaasappel) BIO, gedroogde stukjes, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw uit Paraguay (non E.U.) De pomerans, ook wel bittere sinaasappel genoemd wordt ook wel gebruikt voor o.a. marmelade, oranjebitter en cola!
Pomerans (bittere sinaasappel) BIO, gedroogde stukjes, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw uit Paraguay (non E.U.)
De zure sinaasappel (Citrus aurantium), ook wel bittersinaasappel, pomerans of (vooral in Suriname) zure oranje genoemd, is een plant uit de wijnruitfamilie (Rutaceae) die wel lijkt op de zoete sinaasappel, maar de smaak van de vruchten is heel anders.
De zure sinaasappel heeft een ronde vrucht met een doorsnede van ongeveer 7,5 cm, maar deze is licht afgeplat aan beide uiteinden. De aromatische schil is oranje of roodachtig oranje en ruw. Het vruchtvlees is bitter. De vrucht van de zure sinaasappel wordt gebruikt voor marmelade, dranken (waaronder likeur, bijvoorbeeld oranjebitter) en in banketbakkerijen. Uit de bloesem wordt een etherische olie en een absolue gewonnen die gebruikt worden als geur- of smaakstof in parfum en bijvoorbeeld cola. De etherische olie heet oranjebloesemolie of neroliolie. De schillen van de zure sinaasappel, Curacaoschillen genaamd, worden onder andere gebruikt bij het brouwen van witbier en andere Belgische bieren. De naam pomerans, zoals deze sinaasappel vroeger genoemd werd, is een samenvoeging van Lat. Pomum Aurantium dat gouden appel; betekent, of van Oudfrans pume d'orange/pume orange resp. Ouditaliaans pom-arancia met het Perzische woord naranja (zure sinaasappel).
Bron Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Zure_sinaasappel
SKU | BIO-126 |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | KRUIDENTHEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Paraguay (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |