Wuyi Rou Gui Oolong
Wuyi Rou Gui 'Cinnamon' Oolong thee, oogst voorjaar 2021, afkomstig uit de Long Juan Dongshan, Anxi Quanzhou, Fujian, China. Deze thee heeft een mooie gladde, stromende, uitgebalanceerde smaak met bloemige, warme kruidige, minerale eigenschappen. Deze Rou Gui is medium geroosterd en de natte bladeren hebben een donkergroene schijn. De thee geeft een mooi goudkleurige brouwsel, en kan mits op Gongfu wijze gezet zeer vaak opgegoten worden. Rui Gui is een Wuyi Oolong thee (ook bekend als Yan Cha of Cliff Tea); de naam "Rou Gui" betekent letterlijk kaneel. Rou Gui is een zeer oud type thee, bekend door zijn rijke smaak en wordt vaak geserveerd bij het eten. De thee werd voor het eerst ontwikkeld tijdens de Qing-dynastie.
De thee is geproduceerd op traditionele wijze: met de hand geplukt en met de hand verwerkt.
SKU | O-120-HE |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | OOLONG THEE |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, exotische bloemen, Geroosterd, bruin, Geroosterd, mineraal, Kruidig, bruine specerijen |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2021 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
Gaat lekker met | Zoet gebak met room, Hartige broodjes, Pittige gerechten, BBQ, Kaas |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |