Venkelzaad BIO
venkelzaad BIO (Foeniculum vulgare), afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Turkije (niet E.U.).
Venkelzaad BIO, afkomstige van biologisch gecontroleerde landbouw uit Turkije (niet E.U.).
Venkel (Foeniculum vulgare) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Het is een naar anijs smakende plant die als kruid gezien wordt (de takken en draadachtige bladeren), maar ook als groente en dan vooral de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de knolvenkel groeit. De venkelplant kan tot boven manshoogte groeien. Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit Azie en werd via middeleeuwse handelsroutes naar Europa vervoerd. Vooral in Zuid-Europa wordt de plant veel verbouwd en is een belangrijk ingredient van onder meer salades.
SKU | BIO-127 |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | KRUIDENTHEE |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Turkije (Niet E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Oogstjaar | 2023 |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |