Ye Sheng Bai Mu Dan
€ 5,31
Op voorraad
SKU
W-018-HE
Ye Sheng Bai Mu Dan uit 2021, wilde witte thee uit Hu Lin, Fu Ding, Fujian, China. Deze thee groeit op een hoogte van 280 ~ 400 meter, komt van een verlaten perceel en is geplukt in het vroege voorjaar. De variëteit is Xiao Bai Hao (klein blad). Deze thee wordt, zoals je kan zien aan de mooie hele toppen met de hand geplukt en verwerkt. Deze thee heeft een mooie diepe goudgele kleur, geconcentreerd uitgebalanceerde smaak, een notig karakter (vliesjes), doet denken aan Schotse wisky, zelfs de afdronk. Een thee die eindeloos vaak kan worden opgeschonken en na lang trekken alleen maar intenser wordt.
SKU | W-018-HE |
---|---|
Assoriment | Gelimiteerde voorraad |
thee soort | WITTE THEE |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Zoet, zoethout |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2021 |
Zetadvies westers | Witte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |